kommentar 0

Bebiskofta

IMG_8704
Nu är den min! Har just varit på posten och hämtat ett paket med fina folkdräkten i. Sydd med största omsorg av en äkta värmlänning. Ska jag göra en egen dräkt måste jag bo i en dräkt först och då får det bli en från landskapet jag vuxit upp i. Har besökt blocket många gånger nu och till slut fanns den där till rätt pris. En personligare affär än HM men klart dyrare för plånboken. Men så är det ett stycke  hantverk till klänning med alla accessoarer, knypplad spets och näverväska(!). Många syr upp sina dräkter helt för hand fick jag veta i helgen. Själv fick jag tvåa i syslöjd. Jag blev aldrig taggad av att sticka en obligatorisk bebiskofta vid 12 års ålder. Skönt med symaskin. Funderar på den här. En måste beundra IKEA. Att erbjuda en komplett symaskin för 599:-. Den är mycket nationalistisk.

sy-symaskin__0134990_PE291762_S4 Symaskinen ”SY”

Sparat under:artprojects, stadsdelsdräkt

Om författaren

Publicerat av

Tina K; project, illustration and pattern. Live and work in Stockholm, Sweden trained in the arts of drawing, writing, cleaning and reading.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s