kommentar 0

Majvors bod i Bandis

Spanade in en ovanligt koloniserad tall i Trollesundsskogen idag (det finns en liten inklämd fin skog i Bandhagen, precis bredvid industriområdet) Ett imponerande flervåningsbygge av hackspetten. Gick hem och provade att teckna ett mönster med just såna hål, men fick inte till det alls. Kanske funkar bättre som textil, som här på min mormor kokerskans förkläde. image Mormor var som många andra kvinnor i den generationen en stjärna på broderi. Den här tekniken är jag inte bekant med – än. Korsstygn är det enda jag minns från det vi lärde oss på fritids. Vill prova att använda den här tekniken till ett förklädesband/skärp. Jag besöker Bandhagens lilla specialistbutik som drivs av Majvor. image I hennes handarbetsbod får jag gott om råd. Nu vet jag att jag behöver bomullsband för att använda mig av engelsk sömnad som ovan. Själv är Majvor fullblodsproffs på hardangersöm. Fanns så galet mycket fina dukar just i den sömnaden men ingalunda något en vågar lägga ut på barnkalaset. Bakom kassan hänger fulla färguppsättningen.

IMG_9251

Här kan en stå och klämma och känna ett tag, Fick tag på en hel bunt med nyanser hem. Vem visste att det fanns i neon också. Kvällskurser håller Majvor varje termin, men skynda – hon vet inte hur länge hon blir kvar där med sin fina butik. Hittade också en blogg med perfekta videoinstruktioner för en nybörjarbrodöser; http://www.brodera.nu

Sparat under:artprojects, stadsdelsdräkt

Om författaren

Publicerat av

Tina K; project, illustration and pattern. Live and work in Stockholm, Sweden trained in the arts of drawing, writing, cleaning and reading.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s