kommentar 0

Förortsromantik

IMG_8701Rönnbären jag norpade från det kommunala tog tid på sig att torka men nu är de snustorra. Jag har trätt dem på gummiband som lätt ger plats för att funka på arm eller hals. Kolla nyanserna från intensivt röd till rostigt brun. Det är så vackert. Inte ett av samma sort.

Det är annars något så vanligt här i Stockholm. Många av samma sort. Många av samma som håller en sval, behaglig distans och har fullt fokus på sitt eget race. På föräldramöten kan det i total samstämmighet vara heta diskussioner om tillgången på ekologiska äpplen. På väggen hänger världskartan med insamlade semestervykort uppnålade. Förskolan gjorde sitt bästa för att kompensera frånvaron av mångkulturell input i klassen och visa barnen att det fanns andra platser och miljöer. Där en kan bada på vintern till exempel.

Maspalomas2

Vi var alla lika i ett mkt smidigt, opersonligt samförstånd. Just sådana miljöer gör mig oförklarligt nervös.  I Bandhagen finns mer friktion. Vi är många olika på samma plats. På gott och ont antar jag. Här är det alltid något av en intressant överraskning att se vad vår lokaltiding väljer att fokusera på. Av första sidan att döma kan en tro att det är vågat att röra sig i området, men det är knappast en farlig stadsdel. Snarare präglas området till vardags av ett sömnigt lugn. Bland folk en nyfikenhet och tolerans där de flesta inte är samma, långt därifrån. En öppen, nyfiket vänlig blick är inte sällsynt och samtal du inte väntat dig sker betydligt oftare här, var så säker.

Det säger jag helt utan att romantisera, såklart.

Sparat under:artprojects, stadsdelsdräkt

Om författaren

Publicerat av

Tina K; project, illustration and pattern. Live and work in Stockholm, Sweden trained in the arts of drawing, writing, cleaning and reading.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s