kommentar 0

Ordfläta från SWECO

Jag måste ringt en si´sådär tusen samtal. Skojar, men nästan. Ska en ta reda på saker tar det lätt hundra år innan en blir kopplad rätt och personen är inne och sen dessutom kan svara på just det en vill veta (om de har tid). Men väntan är väl värt resultatet. På Sweco har de koll på en hel del statistik som inte går att googla sig till. Vi medborgare kan göra mycket utan att veta om det. Som att ha rätt till en halvtimmes statistisk-frågestund med Sweco. Nu vet jag vilka födelseländer som är representerade i Bandhagen. Stadsdelen är en vild mix av olika kulturer med sina 120 (!) födelseländer. Imponerande siffra för en liten stadsdel på ca; 6300 invånare. Med 10 000 invånare på 50-talet är vi visserligen färre nu men garanterat rikare kulturellt.

Copyright_tina_k

Det får växa sig utåt, trixet är att hålla koll på alla länder och inte skriva dubbelt. Det blir på ett vis en historisk sammanfattning av inflyttningen till stadsdelen. Sovjetunionen och Jugoslavien är bland de före detta nationer som även de är representerade. Just då de existerade valde någon/några att bosätta sig i Bandhagen. All samlad erfarenhet just här. Mindblowing! Tänker att det vore intressant att få se  ordflätor från olika orter i Sverige.

Idag kunde en hitta en helsidesannons från Svenskt näringsliv i DN där de lyfter vad vår öppenhet mot omvärlden har gett och ger oss som land. En kan inte annat än bli glad av att se såna här ställningstaganden. Och de behövs. Mera, mera!

IMG_9293

Sparat under:artprojects, stadsdelsdräkt

Om författaren

Publicerat av

Tina K; project, illustration and pattern. Live and work in Stockholm, Sweden trained in the arts of drawing, writing, cleaning and reading.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s