kommentar 0

Ett kors på blå botten

Det är märkligt att en blir som blind av att ha något omkring sig sen en är liten. Tills jag var sisådär 20 år såg jag ICA symbolen som en bild och inte en text. Den upptäckten bjöd på en riktig aha-upplevelse.

ica

Likaså har jag inte förrän nu reflekterat kring att flaggans gula färg i grund och botten är ett kors liggande på en blå bakgrund. Så sekulariserad är jag, och då tror jag ändå på gud. Den gula och blå färgen kommer från det svenska riksvapnet med sina kronor och sitt kors. Tänk om de tagit fasta på de där präktiga lejonen istället. Det hade kunnat blivit något majestätiskt i det.

riksvapen

Trillade in på en liten souvenirbutik på vasagatan mittemot Centralstationen. Från och med nu är det dit jag ska rekommendera folk att handla älgar, troll och svenska glas. Butiken drivs av en indisk herre som flyttade till Sverige som ung man. Sällan har jag fått sådan omsorgsfull service. Medan jag betalar trollas en liten konfektyrlåda fram från gömmorna under disken. Då jag otacksamt nog är allergisk försvinner butiksägaren bakom disken igen och tar fram några små bonushjärtan i röd klarplats till barnen där hemma. När jag sen gräver runt i påsen på tunnelbanan hittar jag ett visitkort som bara förstärker det goda humöret. Lite vänlighet sådär på em är inte fel.

IMG_8962

Sparat under:artprojects, stadsdelsdräkt

Om författaren

Publicerat av

Tina K; project, illustration and pattern. Live and work in Stockholm, Sweden trained in the arts of drawing, writing, cleaning and reading.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s