kommentar 0

Hålträd

Bandhagen får besök av rovfåglar till och från.  Det finns spår från duvhökars bytesplatser i skogen.

IMG_0295

Harar, kråkor och allra helst ekorrar får se upp. Trollesundsskogen är inte stor men faktiskt precis tillräcklig för att en ska kunna gå in och omringas av träd utan att skymta någon bebyggelse. Illusionen av något större fungerar. Speciellt om små barn är med och tempot lägre. Det skulle vara en och annan doftsensation som avslöjar läget, men det är bara de dagar lackgubbarna i industriområdet bredvid har fullt tryck i verkstan.

Stockholms Naturskyddsförening besökte skogen 2013 och upptäckte tallar som är över 300 år gamla. En skog med träd från 1700-tal. Mäktigt och märkligt. Precis som hålträden här.

IMG_9067

 

De med ständig inflytt och utflytt. Som en symbol över det beständiga och samtidigt flyktiga boendet. Tog fasta på hålträden och översatte dem i broderi.

IMG_0017

Min tanke var att göra allt enligt regelboken, men den engelska broderianvisningen blev pinsamt oanvänd. En har aldrig med sig instruktionen när en väl sätter igång. Men det gick ju bra ändå. Allt broderi säger något om personen som håller i nålen och för att vara en av dem med begränsat tålamod är jag nöjd med resultatet. Det blev två långa hålträd i bomullsband. Tror de kan funka fint någonstans.

Sparat under:artprojects, stadsdelsdräkt

Om författaren

Publicerat av

Tina K; project, illustration and pattern. Live and work in Stockholm, Sweden trained in the arts of drawing, writing, cleaning and reading.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s