kommentar 0

Extra allt från Kina

I surt, mörkt och slaskigt januariväder är det en upplevelse att kliva in i Bandhagsplans enda kinesiska butik. Minst sagt överväldigande. Bling bling, glitter och färggrant från golv till tak.

IMG_0409

 

Kom in och blev stående ett bra tag. Är på jakt efter något som piffar upp en outfit och här borde vara det perfekta stället att leta. Mycket riktigt hittar jag ringen här. Med mycket av allt; mjuk, glittrig och festlig. Dessutom är det en räv. Såg faktiskt en sån i Bandis(!) för inte länge sen.
Det är för få besökare i butiken säger mannen som äger butiken. Vi pratar på haltande engelska. Det är synd att inte fler har upptäckt drakarna här inne. Den som föreställer just en drake är dyrare än alla andra, fast den inte är större? Får förklarat att djuret i Kina har en alldeles speciell status överlägsen andra djurs. Vad har vi för djur i Sverige med den statusen? Jag kommer därifrån med en galet snygg örn-drake och en mycket glammig räv.

IMG_0406

 

 

 

Sparat under:artprojects, stadsdelsdräkt

Om författaren

Publicerat av

Tina K; project, illustration and pattern. Live and work in Stockholm, Sweden trained in the arts of drawing, writing, cleaning and reading.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s